U bevindt zich hier

Inhoud

13.09.2007

Een nieuwe norm voor de machineveiligheid: EN ISO 13 849-1: 2006 - Nu beschikbaar in het Nederlands!

De 50 pagina’s dikke publicatie van de Schmersal Groep, getiteld “Een nieuwe norm voor de machineveiligheid: EN ISO 13 849-1: 2006 – Onderdelen van besturingssystemen met een veiligheidsfunctie” beschrijft de belangrijkste wijzigingen en nieuwigheden op het gebied van machineveiligheid.

Door de vervanging van de norm EN 954-1 wordt de machine- en besturingsbouwer met een veranderend paradigma geconfronteerd: bij het ontwerp en gebruik van onderdelen van besturingssystemen met een veiligheidsfunctie verliest de deterministische benadering aan belang en treden er probabilistische overwegingen op de voorgrond.

De brochure bevat een uitvoerige toelichting op de belangrijkste lezing uit de Elan voordrachtenreeks 2005, en een samenvatting van de toespraak van twee medewerkers van het “Berufsgenosenschaftlichen Institut für Arbeitsschutz BGIA”. Met deze onafhankelijke achtergrondinformatie wil de Schmersal Groep haar competentie als leverancier van veiligheidsschakelcomponenten en veiligheidssystemen voor de veiligheid van mens, machine en installatie onderstrepen. De brochure kan gratis aangevraagd of hier gedownload worden.

Bestandsbijlagen:
 EN_13849-1_nl.pdf (2.66 MB )

Rechter kolom