U bevindt zich hier

Inhoud

Literatuur

Wij houden ons vaak en diepgaand bezig met het onderwerp machineveiligheid en zitten in verschillende werkgroepen. Daarom hebben de afdeling ontwerp en ontwikkeling van de Schmersal Groep en het productmanagement veel vakkennis die wij graag doorgeven aan machine- en installatiebouwers en aan de gebruikers van deze machines.

In het verleden hebben wij onder andere diverse vakliteratuur over dit onderwerp uitgegeven.

Nieuw boek over de actuele kwesties aangaande machineveiligheid

Machine Safety in Europe
ISBN 978-3-935966-25-9

Waarmee moet de bouwer of de verkoper van een machine rekening houden, als de machine binnen de Europese Unie gebruikt moet worden? Het antwoord op deze vraag vindt men in een nieuw boek getiteld "Machine-veiligheid in Europa", dat de Schmersal Groep onlangs uitgegeven heeft.

In 30 essays, uitgesmeerd over 400 rijkelijk geïllustreerde pagina’s bespreken 26 onafhankelijke experten de geharmoniseerde regelgevingen in verband met machineveiligheid. De onderwerpen strekken zich uit van de functionele veiligheid tot en met de hydraulische technologie en de Richtlijn Drukapparatuur. De auteurs geven ook een inzicht in de markten buiten de EG, waaronder China, Japan, Rusland en de VS en lichten de regelgevingen in deze landen kort toe

Het boek richt zich tot internationale machine- en installatiebouwers, maar ook tot de veiligheidsingenieurs in de bedrijven die de machines exploiteren. De artikels werden geschreven door experten, die de thema's op een duidelijke, gedetailleerde en fabrikantonafhankelijke manier uitleggen.

Gediplomeerd ingenieur en economist Philip Schmersal, Algemeen Directeur van K.A. Schmersal GmbH & Co. KG:
"Om een correct gebruik van hoogwaardige en normenconforme producten en systemen voor machine-veiligheid te garanderen, moeten de ingenieurs op de hoogte zijn van de toepasselijke regelgevingen en in staat zijn deze te implementeren. Met dit nieuwe boek willen we op internationaal niveau sensibilieren en de basis-principes voor een veilige werking van machines en installaties meegeven."

Het boek "Machineveiligheid in Europa“ (uitgever: Frank Schmidt) is verkrijgbaar in de boekhandel aan de prijs van 79 euro, ISBN 978-3-935966-26-9.