U bevindt zich hier

Inhoud

Mijlpalen in de geschiedenis van het bedrijf

Toekomst

Schmersal Safety Control GmbH ontwikkelt en produceert opto-electronische veiligheidsproducten in Mühldorf am Inn in Beieren, Duitsland. In November 2016 is het bedrijf, waarvan de bedrijfsactiviteiten eerder verdeeld waren over twee gebouwen, verhuisd naar een nieuwe locatie "Am Industriepark 2a" in Mühldorf". Productie en logistiek zullen vervolgens onder één dak komen om de leveringen aan de klanten te verbeteren.

Heden

De Schmersal Groep richt op 1 januari 2016 een zelfstandig onderdeel voor dienstverlening op onder de naam tec.nicum. De experts van tec.nicum adviseren machinefabrikanten en -exploitanten over alles wat bij machineveiligheid komt kijken. Daarnaast plannen en realiseren ze wereldwijd complexe veiligheidsoplossingen.

2014

Böhnke + Partner GmbH, een dochteronderneming van de Schmersal Groep, legt de eerste steen voor de nieuwbouw van een fabriek met kantoor in Obereschbach, een stadsdeel van Bergisch Gladbach. In het nieuwe gebouw kan het alsmaar groeiende bedrijf op lange termijn veel medewerkers kwijt en heeft het genoeg productieoppervlakte.

Ook in China is dankzij de continue groei behoefte aan een compleet nieuw gebouw in Qingpu/Sjanghai dat door Schmersal Industrial Switchgear Shanghai Co. Ltd. (SISS) in augustus wordt geopend.

2013

De Schmersal Groep neemt Böhnke + Partner GmbH Steuerungssysteme in Bergisch Gladbach over en breidt hiermee zijn activiteiten op het gebied van lifttechniek uit met het belangrijke onderdeel besturingstechniek. Het hoofdkantoor van Böhnke + Partner wordt het nieuwe kenniscentrum voor lifttechniek.

In oktober wordt de nieuwe fabriek van de Schmersal Groep in Ranjangaon bij Pune in India in bedrijf genomen. Bij Schmersal India Private Limited werken ongeveer 60 medewerkers. In de nieuwe fabriek, met een productie- en magazijnoppervlakte van bijna 4000 m², worden veiligheidsschakelaars en liftschakelcomponenten voor de Indiase markt geproduceerd.

Na een tweejarige plannings- en bouwfase neemt de Schmersal Groep in Wuppertal zijn nieuwe logistieke centrum voor Europa in bedrijf. Het logistieke centrum beslaat een oppervlakte van 3.600 m². Het bestaat uit een smallegangen-palletmagazijn met 1.800 palletplaatsen, een geautomatiseerd magazijn voor kleine onderdelen met 26.000 plaatsen en ruime zones voor samenstellen en verpakken.

2012

De eerste steen wordt gelegd voor de zesde fabriek van de Schmersal Groep. Het in 2007 opgerichte bedrijf Schmersal India Pvd. Ltd. zal in Ranjangaon bij Pune veiligheidsschakel- en liftschakelcomponenten voor de Indiase markt produceren.

Start van de bouwwerkzaamheden voor het Europese logistieke centrum in Wuppertal.

Naar boven

2011

Beste boekjaar in de geschiedenis van de onderneming. Circa 1.350 medewerkers behalen een omzet van 180 miljoen euro.

De eerste steen wordt gelegd voor de nieuwe fabriek in Qingpu (district Sjanghai) in China. Bij Schmersal Industrial Switchgear Co. Ltd. werken inmiddels ongeveer 100 mensen. Er komt een bedrijfsterrein met een 9.500 m² grote productieoppervlakte, een 4000 m² groot magazijn en een vijf verdiepingen tellend kantoorgebouw met een gebruiksoppervlakte van 1.700 m².

Naar boven

2010

Dipl. Wirt.-Ing. Philip Schmersal treed in het 65e jaar na de oprichting van het bedrijf toe tot de directie van de Schmersal Groep. Hij is de derde generatie van directeur-eigenaren. Eerder was Philip Schmersal al in verschillende functies binnen het concern actief, onder andere als hoofd van de divisie lifttechniek.

Naar boven

2009

Met de "Technologie- en marktstrategie 2015" gaat de Schmersal Groep een nieuwe koers varen. De belangrijkste onderdelen van de nieuwe strategie zijn: meer oriëntatie op arbeidsprocessen bij de klant, uitbreiding van oplossingen en systemen en intensiever advies voor klanten, bijv. door Functional Safety Engineers.

Naar boven

2008

In januari 2008 wordt op het fabrieksterrein in Wuppertal een bijzondere nieuwbouw in gebruik genomen. De bedrijfskinderopvang gaat van start met 18 kinderen en heeft een bijzonder pedagogisch concept. De leiding gaan uit van de van nature aanwezige nieuwsgierigheid van kinderen. Hiermee doen de kinderen spelenderwijs kennis op, zowel op taalgebied (Engels is de tweede taal in de kinderopvang) als op het gebied van natuurwetenschappen en techniek.

In oktober 2008 neemt de Schmersal Groep het bedrijf Safety Control GmbH en zijn dochteronderneming Safety Protec GmbH in Mühldorf/Inn over. Hiermee breidt Schmersal zijn assortiment opto-elektronische veiligheidscomponenten uit met hoogwaardige en praktische modules. De twee bedrijven gaan samen verder als Schmersal Safety Control GmbH en zijn het kenniscentrum van de Schmersal Groep voor opto-elektronica.

Naar boven

2007

Opening van het trainingscentrum tec.nicum.
Uitbreiding van de fabriek in China die al meer dan 100 werknemers telt.

Naar boven

2004

Heinz Schmersal wordt enig aandeelhouder van K.A. Schmersal GmbH; de firma steute gaat alleen verder onder leiding van een lid van de Schmersal-familie.
Heroriëntatie van de Schmersal Groep: focus op drie terreinen:

  • lifttechniek
  • automatiseringstechniek
  • veiligheidstechniek

Naar boven

1999

Een fabriek in Sjanghai/China, die vooral aan de markten in Oost-Azië liftschakelcomponenten zal gaan leveren, start met de productie.

Naar boven

1997

Van de Schunk-Groep neemt Schmersal de firma Elan Schaltelemente GmbH & Co. KG in Wettenberg over.

Naar boven

1994

Schmersal neemt het bedrijf steute Schaltgeräte GmbH in Löhne over.

Naar boven

1982

Generatiewisseling: De neven Stefan en Heinz Schmersal nemen het bedrijf over. Veiligheid in het systeem: het bedrijf zet met succes in op veiligheid voor mens en machine.

Naar boven

1974

ACE Schmersal Ltda. in Sao Paulo/Brazilië wordt opgericht als verkoop- en productiemaatschappij. ACE Schmersal telt vandaag de dag ongeveer 200 medewerkers en produceert veiligheidsschakelcomponenten voor de Zuid-Amerikaanse markt.

Naar boven

Jaren zeventig

Als een van de eerste bedrijven begint Schmersal met de ontwikkeling en productie van elektronische naderingsschakelaars.

Naar boven

Jaren zestig

De trend tot internationalisering wordt al vroeg onderkend. Schmersal richt dochterondernemingen op in belangrijke markten buiten Duitsland.

Naar boven

Jaren vijftig

Het productportfolio wordt continu uitgebreid. Veel schakelcomponenten worden gebruikt in veiligheidsrelevante toepassingen, bijv. in explosiegevaarlijke zones.

Naar boven

1945

Direct na de Tweede Wereldoorlog richten de broers Kurt Andreas en Ernst Schmersal een bedrijf op dat componenten voor de liftbouw maakt. In 1947 beginnen ze met de productie van mechanische schakelcomponenten.