Inhoud

Ontwerp en ontwikkeling

Innovatieve ontwikkelingen voor de machineveiligheid van morgen:

in zes vestigingen over de hele wereld

Met wereldwijd meer dan 100 medewerkers in zes vestigingen werken wij op het gebied van ontwerp en ontwikkeling aan het omzetten van nieuwe ideeën in marktrijpe producten. Hier ontstaan de ideeën en producten waaraan het Schmersal-concern zijn positie als marktleider op het gebied van innovatie te danken heeft.

De afdeling ontwerp en ontwikkeling houdt zich met drie vakgebieden bezig:

Mechanica, Elektronica en Testtechniek.

Naast de afdeling ontwerp en ontwikkeling op het hoofdkantoor in Wuppertal zijn er nog vijf andere vestigingen die zich hiermee bezighouden (Wettenberg, Mühldorf, Bergisch Gladbach, Boituva/ Brazilië en Sjanghai/China). Alle vestigingen maken gebruik van identieke databases, tools en organisatorische structuren.Zo maken we bij elk project optimaal gebruik van alle beschikbare kennis. En daar doen onze klanten hun voordeel mee!

Gestructureerde ontwikkeling

Bij de ontwikkeling van ieder product maken wij gebruik van een duidelijk gestructureerd en modern innovatie- en projectmanagement: van het eerste idee en de technische realisatie tot het maken van proefmodellen en de bijbehorende productie- en testsystemen.

Bij de certificering van nieuwe producten conform de vigerende normen en richtlijnen werkt Schmersal samen met de verantwoordelijke commissies en certificeringsinstellingen. Dankzij de DakkS-accreditatie kan ons beproevingslaboratorium veel tests zelf uitvoeren. Zo kunnen wij onze producten sneller op de markt brengen.

Ruimte voor creatievelingen: ontwerpen en ontwikkelen bij Schmersal

De medewerkers van de afdeling ontwerp en ontwikkeling werken niet alleen met de modernste tools, maar ook in een prettige omgeving die hun creativiteit stimuleert. De werkplekken zijn ruim: per slot van rekening moeten hier de ideeën voor de producten van morgen ontstaan. Ook vindt Schmersal het belangrijk dat zijn medewerkers zich blijven bijscholen door trainingen, opleidingen en cursussen om innovatieve veiligheidsschakelcomponenten te kunnen ontwikkelen.

Een netwerk voor onderzoek: in de onderneming en daarbuiten

Veel ontwikkelingsteams en werkgroepen bestaan uit leden van verschillende afdelingen en vestigingen. Ze houden zich onder andere bezig met overkoepelende onderwerpen, zoals explosieveilige constructie van schakelcomponenten volgens de ATEX-richtlijn, maar ook met nieuwe normen en richtlijnen die in de verschillende internationale normcommissies worden uitgewerkt.

Daarnaast werkt de Schmersal Groep op het gebied van onderzoek en ontwikkeling samen met hogescholen en instituten, zoals de Universiteit Wuppertal (afdeling machinebouw/veiligheidstechniek), het Duitse instituut voor arbeidsveiligheid in St. Augustin, het Duitse instituut voor productietechniek en automatisering Fraunhofer (IPA) in Stuttgart en de Universiteit Nagoya in Japan.

Eisen en wensen van onze klanten centraal

Veel ideeën en suggesties die tot geheel nieuwe producten of tot klantspecifieke varianten leiden, ontstaan in overleg met andere afdelingen. Naast het productmanagement dat belangrijke impulsen voor nieuwe ontwikkelingen levert, leggen ook de collega's in het branchemanagement, op de marketingafdeling en bij de sales hun oor te luisteren bij de ontwikkelingen in de markt. Hierdoor ontstaan nieuwe producten die voor Schmersals klanten op het gebied van machine- en installatiebouw echte concurrentievoordelen betekenen. Hun klanten profiteren er op hun beurt van dat ze werken met zeer productieve, veilige en ergonomisch te bedienen machines en installaties.

Rechter kolom